LES 5 HABILITATS MÉS BUSCADES PER LES EMPRESES!

camera-coffee-composition-1509428.jpg

Les habilitats que s’han convertit en requisit imprescindible per trobar feina en la nova normalitat.

Els professionals han hagut de reinventar-se i adquirir habilitats, que no eren imprescindibles fins ara i que ara són més importants que mai.

Les empreses necessiten perfils -tant directius com perfils mitjans- amb habilitats de lideratge, intel·ligència emocional, visió estratègica, creativitat i innovació, capacitat de comunicació, motivació i empatia. L’únic que tenim clar és que després de la crisi tots haurem guanyat en competències comunicatives i el perfil més buscat són les persones creatives, motivadores, compromeses i tecnològiques són necessàries per tenir èxit.

HABILITATS

  1. AUTOLIDERATGE

    El teletreball ha suposat un canvi d'escenari, però també de responsabilitats, els empleats han d’organitzar-se i ser més autònoms, així com assumir més responsabilitats. Això implica que s'espera d'ells un autolideratge eficient. És valuós ser capaç d'anul·lar els pensaments negatius i tenir autoconfiança per aconseguir els millors resultats i l'assoliment d'objectius, propis i d'equip. Però l'augment de l'autonomia professional de cada empleat no dilueix la tasca dels mànagers i responsables de grup. Els experts assenyalen que el lideratge és una de les habilitats, més que mai, requerides. Ha quedat ja obsoleta la gestió de recursos i de tasques, però, és molt important la capacitat d'influència en les persones que envolten a un líder per treure el màxim d'elles, fins i tot en el pitjor dels escenaris.

  2. INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

    Per sobre de tot, la crisi sanitària està sent un exercici de resistència mental que ha posat a prova la capacitat d'adaptació de tots. Les emocions negatives hi són i moltes vegades resulta impossible diferenciar completament vida personal i vida professional, especialment quan l'espai en el qual es desenvolupen les dues és el mateix.

    Un mànager ha de tenir la capacitat per comprendre aquestes emocions i ajudar els seus equips a neutralitzar aquesta situació… En aquesta mateixa línia, també l'empatia és una de les habilitats clàssiques que guanyen pes en l'actualitat, a causa que la crisi sanitària ha tingut conseqüències fatals en amics, familiars, companys i tot l'entorn en general. La capacitat del mànager de posar-se al lloc del seu equip, i veure més enllà d'un empleat, comprenent i ajudant en els pitjors moments, és ara més important que mai. El que s'espera d'un líder és que comprengui a cada un dels membres del seu equip i sigui capaç de mantenir desperta la seva motivació.

  3. INNOVACIÓ

    Se sol dir que de les grans crisis han sortit els millors avenços, el mateix Einstein assegurava que "és en la crisi on neix la inventiva, els descobriments i les grans estratègies", i precisament això és el que busquen ara mateix totes les empreses: visió estratègica. Comptar amb professionals amb visió estratègica garantirà que treballem en l'avui sense abandonar el demà. Per a això, les empreses necessiten professionals creatius i innovadors. Creativitat per a generar idees noves, i innovació per materialitzar productes diferenciadors que millorin la competitivitat de les marques. Els hàbits, les formes i els temps de consum han canviat i les empreses han de trobar de nou el seu lloc al mercat.

  4. COMUNICACIÓ

    En aquesta era de la hiperconnexió, la comunicació és una de les competències clàssiques que hem de tenir en compte, especialment si liderem equips. Ara, l'equació es complica una mica més al no compartir espai físic amb els companys i per això hem de tenir la comunicació més present que mai.

    Teletreballant, perdem, per exemple, molts detalls de la comunicació no verbal, i deixem de tenir certes converses que hauríem de tenir en persona per tenir-les en línia. A més, en gestions de crisi, saber transmetre la informació de l’empresa cap als empleats no és senzilla. La bona comunicació genera confiança, i la confiança dóna tranquil·litat, perquè les persones se centrin en el que és veritablement important, que és allò en el que sí poden impactar de manera positiva. Per això, tant mànagers com empleats han de comunicar-se de manera clara i directa, així com recordar que tan important com parlar és escoltar activament a l'equip.

  5. RESILIÈNCIA

    Més enllà de l'habilitat, es pot dir que es tracta del concepte clau d'aquest 2020 que tants maldecaps ens ha donat. La capacitat d'adaptació a la incertesa, a noves normes, al teletreball, a altres formes de conciliació, a la digitalització, a un nou mercat... En el panorama actual, la dedicació i l'esforç no sempre són proporcionals als resultats que s'obtenen, i és important saber bregar amb això. Les persones resilients, quan passen per un moment difícil, són capaços, fins i tot, de treure partit a la situació i desenvolupar recursos que abans desconeixien que tenien. La manca d'un futur clar o predictible requereix d'aquesta capacitat d'adaptació i flexibilitat a l'hora de prendre decisions o acatar-les.

És un moment díficil en tots els sectors i cada un, però hem de trobar la manera de sortir més reforçats d’aquesta “coronacrisis” i a ser possibles més forts.

Previous
Previous

2022: LES NOVES TENDÈNCIES A LES XARXES SOCIALS

Next
Next

MARQUETING DIGITAL: POTENCIA LA TEVA MARCA