MOVIMENT "CHIN UP" DE DIOR
Una emotiva iniciativa promoguda per la divisió de bellesa de Dior que reuneix diferents celebrities de diferents llocs del món. Des Charlize Theron a Cara Delevingne, passant per Yalitza Aparicio o Leyna Bloom. Els seus treballs, els seus èxits i idees ens fan admirar-les i creure en la igualtat real. Val la pena escoltar-les.
Hi ha molts motius pels quals les dones podem sentir-nos orgulloses i caminar amb el cap ben alt. I d'això és precisament del que tracta el moviment femení #DiorChinUp, una iniciativa impulsada per Dior, per donar protagonisme a 200 dones influents. Totes elles, empoderades, orgulloses de si mateixes i que han aconseguit trencar el sostre de vidre. Dones que inspiren… dones en un món de canvi.
Dior sempre ha tingut vincles amb dones decidides, persones que són capaços de fer-se càrrec dels seus propis destins. Des de Catherine Dior, la lluitadora germana del fundador de la Casa, fins a Maria Grazia Chiuri, dissenyadora creativa i veu del feminisme modern. Però per aquest moviment, a més, la firma ha volgut comptar amb el testimoni de diferents actrius, models o activistes i els hi ha demanat què significa per a elles ser dona.
Totes han reflexionat en petits curtmetratges que formen part d'aquesta iniciativa i que són una font d'inspiració. Charlize Theron, Cara Delevingne, Yalitza Aparicio, Leyna Bloom, Li Bing Bing... elles i moltes més han volgut sumar-se a aquest moviment mundial que té com a objectiu celebrar el paper de les dones, ajudant-les a sentir-se orgulloses i segures de si mateixes. Una missió que promou Dior des de fa anys. I amb aquest pensament en ment, la firma ha ajuntat a dones excepcionals en els seus diferents àmbits de treball. Apassionades, compromeses, i capaços d'anar amb el cap ben alt, totes elles han deixat la seva empremta en el món i les seves victòries són un exemple per a altres dones.
Aquí tens algunes de les seves històries i testimonis, dignes d'escoltar amb atenció.
CHARLIZE THERON
A hores d'ara, l'actriu no necessita presentació. La seva llarga carrera la precedeix, però també les seves accions socials. Ambaixadora del perfum J'adore, de Dior des de fa anys, la intèrpret compagina la seva feina al cinema amb el seu compromís amb les dones, liderant la seva pròpia fundació, Charlize Theron Àfrica Outreach Project (CTAOP). De fet, una part de les vendes del perfum es destinen a ella. Una organització que reuneix fons per lluitar contra el VIH a Sud-àfrica, promovent l'educació entre els joves.
I amb ella s'ha compromès també Dior i les dones que protagonitzen la campanya #DiorChinUp, unint-se a una causa que per Charlize Theron és molt important: el Programa de Lideratge Juvenil de CTAOP. Un projecte en col·laboració amb UCLA, que pretén brindar l'oportunitat a les nenes perquè també es converteixin en líders del futur, a través de beques educatives.
CARA DELEVINGNE
La model i actriu britànica va suposar una alenada d'aire fresc per a la indústria de la moda gràcies a la seva personalitat, totalment autèntica. Cara Delevingne no ha tingut pèls a la llengua quan s'ha tractat de reivindicar els drets de les dones. I a poc a poc s'ha convertit en una icona de joventut: símbol de la comunitat LGTBIQ +, també se li reconeix la seva tasca pel que fa a salut mental: mai ha tingut inconvenient a parlar obertament dels seus problemes i insistir en la importància de cuidar-se per dins . Una de les seves últimes iniciatives és el llançament de la seva sèrie documental, Planet Sex, un espai en què es reflexionarà sobre importants assumptes de la sexualitat humana.
Leyna Bloom
Actriu, model i activista, l'any 2017 es va convertir en la primera dona transsexual negra a aparèixer a la portada de Vogue Índia, tota una fita fins al moment. També va ser pionera en el món del cinema: va ser la primera dona transsexual a tenir un paper principal en un llargmetratge que va aconseguir arribar al Festival de Cannes.
Fèrria defensora dels drets de la comunitat LGTBIQ + i de el moviment body positive, va llançar una campanya l'any passat a través del seu perfil de Twitter que va aconseguir fer-se viral: en ella reclamava una oportunitat per convertir-se en la primera dona transsexual que pugés a la passarel·la de la desfilada de Victoria's Secret. Va denunciar la manca d'inclusió i la necessitat de veure en el món de la moda varietat de cossos per trencar l'estàndard de bellesa tradicional. Un missatge que va calar profund i va remoure la consciència de dones de la seva generació i mitjans de comunicació.
Golshifteh Farahani
Va néixer a l'Iran, però va haver d'exiliar-se del seu país per dedicar-se a la interpretació, ja que no seguia la norma del dur règim que marca allà les directrius. El 2008 va deixar la seva ciutat natal després d'haver tingut problemes amb les autoritats i es va instal·lar a França. I encara que l'exili ha estat molt dur, Farahani va aconseguir fer-se un lloc en el món de la interpretació: l'hem vist en Red de mentiras, amb Leonardo DiCaprio o en la superproducció Èxode: déus i reis.
Ha estat criticada pel seu pensament, massa obert per al país en el qual es va criar, que van decidir vetar, quan la van veure posar despullada com a gest de protesta contra la repressió de les dones a l'Iran. Però encara que lluny del seu país, ella mai s'ha rendit en la lluita per la igualtat.